Hoe maak ik lindebloesem likeur?
Hoe maak ik een likeur van lindebloesem? de ingredienten zijn amandelen, kaneel, karamel en lindebloesem honing, dat is alles wat ik weet. Is de basis brandewijn of kun je het ook met rum maken?
Voor 1 liter :
• een handvol verse lindebloesem
• 1 liter alcohol voor vruchten van 40°
• 300 g witte suiker Doe de lindebloesem en de alcohol in een afsluitbare bokaal (type Weck) en laat 3 weken trekken. Filter de vloeistof met behulp van een fijne zeef. Doe de suiker in een bodempje water en breng aan de kook tot een siroop verkregen wordt. Giet deze siroop in de bokaal. Filter het geheel na 24 uur nogmaals en giet in een hermetisch afsluitbare fles. Wacht nog minstens 1 maand alvorens van de likeur te drinken. U kan de likeur nog gemakkelijk één of twee jaar bewaren in een donkere kelder. Dit zal de kwaliteit van de likeur nog verbeteren. https://www.desmaakvanplanten.be/recettes/liqueur-tilleul/
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.