Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is gekristaliseerde suiker weer vloeibaar te maken?

Ik wilde de echte rietsuikerstroop maken, maar de suiker kristaliseerde.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
969
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Gekristaliseerde suiker, dat is suiker zoals het verkocht wordt is tafelsuiker of kristalsuiker.
(water erbij en iets verwarmen en roeren en het lost weer op) Ik denk dat je karameliseren bedoelt. Dat is een chemische reactie waarvan we niet eens precies weten hoe het precies gaat.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Karamellisatie ps. waarschijnlijk heb je het water laten koken met suiker erin.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

ik ken het recept natuurlijk niet, maar als je suiker verwarmt, dan smelt het. Als je niets geks hebt toegevoegd, lijkt me dat dat moet lukken op laag vuur in een pannetje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding