Hoe krijg je dat stukje schil er uit? Zie toelichting.

Stel je tikt 1 of meerdere rauwe eieren kapot op de rand van een kom, en vervolgens gooi je inhoud van dat ei in die kom. Daarna zie je dat er in de kom een heel klein stukje schil drijft.

Hoe krijg je dat er uit?

Geprobeerd met lepels, en vingers, maar het glipt er telkens weer door.

Is hier een truckje voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geleerd van een kok: Stukje schil haal je eruit met... het stuk schil van het ei dat je nog in je handen hebt! Echt waar.. werkt alsof het een magneet is. :)

Toch zou het met een theelepeltje prima moeten lukken. Hou de kom wat schuin en schep met het lepeltje richting de wand van de kom. Kans dat het stukje op het lepeltje blijft of dat het aan de rand van de kom blijft hangen. Dan kun je het er met je vinger afhalen. Anders gooi je de gehele inhoud door een zeer fijne zeef, wel een kom onder de zeef zetten!

Ik doe dat altijd met een theelepeltje. Duw het schilletje voorzichtig naar de rand en dan kun je het er zo uitscheppen. Wat je ook kunt doen, eerst het ei kloppen, dan kun je de schil er makkelijker uithalen. Toegevoegd na 47 seconden: Een beetje eierschaal eten kan geen kwaad hoor ;)

Als het niet wil even door een vergiet of een zeef halen. Vissen met een keukenpapiertje wil ook nog wel eens lukken.

De enige manier is met een ander stukje ei schil. Werkt echt!

Een beetje zout er op gooien en het probleem is opgelost.

Ik pak dat altijd met een puntje van een mes. Het is wat gefriemel, maar het lukt wel :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100