Kun je boekweitmeel 'rauw' eten?

Ik wil graag op een makkelijke manier extra koolhydraten nemen in de ochtend. Aangezien ik niet van ontbijten hou, wil ik dit in de vorm van een shake doen. Nu heb ik veel gelezen dat boekweitmeel erg gezond is en goede langzame koolhydraten bevat. Kan ik hiervan een schepje door mijn eiwitshake gooien? Of moet dit op een bepaalde manier worden verhit of gebakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Boekweitmeel bestaat uit fijngemalen gedopte boekweitzaadjes. Eén kilo boekweitmeel bevat ongeveer 45000 zaden. Het heeft verder geen bewerking ondergaan, dus het vraagt dezelfde bereiding als boekweitzaadjes maar is sneller gereed. Dus nee, je kunt het niet rauw eten. Als je er geen pannenkoeken of koekjes van wilt bakken dan kun je beter boekweitvlokken een nachtje weken en daar dan muesli van maken, of Kasha kopen. Dat is gepelde en geroosterde boekweit en dat kan je wél puur eten (of aan yoghurt toevoegen).

Bronnen:
http://www.foody.nl/ingredienten/graanprod...
https://www.bountiful.nl/1887/boekweitmeel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100