Hoeveel wijnglazen mag je drinken om nog met de auto te mogen rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beginnend bestuurder mag maximaal 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. Bestuurders die meer dan 5 jaar hun rijbewijs hebben, hebben de limiet staan op 0,5 promille. Hoeveel je kan drinken voordat je op de grens zit hangt af van veel factoren, waaronder geslacht en lichaamsgewicht. Ook speelt mee, of je voldoende vocht ( water) tot je hebt genomen, in de periode voordat je gaat drinken. Bij beginnende bestuurders kan 1 consumptie al te veel zijn. Neem dus geen risico. Vertrouw ook zeker niet op de alcoholtesters die in de handel zijn. Dit zijn goedkope apparaatjes, die claimen, dat ze een goede meting kunnen verrichten. Even ter vergelijking, de testapparatuur van de politie op straat, de Drägers, kosten rond de 2500 euro. Je kan je voorstellen, dat de goedkope apparaatjes uit de supermarkt dus totaal niet secuur zijn. Bij rijden kun je dus beter helemaal niet drinken, tenzij je per normale consumptie tenminste anderhalf uur wachttijd geserveerd, voordat je weer aan het verkeer gaat deelnemen. Dat wachten is nogal een opgave voor de meeste mensen, blijkt uit de praktijk. Neem dus liever geen risico en zorg voor vervangend vervoer als je wel gaat drinken.

Sowieso lijkt het me niet verstandig om glas te drinken ;-) maar je bedoelt waarschijnlijk hoeveel eenheden alcohol je mag drinken... Twee eenheden is volgens mij de regel.

Dat hangt af van een heleboel factoren zoals je lengte en gewicht. de hoeveelheid alcohol in de wijn of je moe bent of juist uitgerust bent of het koud of warm is binnen en buiten Maar als je moet rijden zou ik nooit geen alcohol drinken

Bronnen:
http://www.mensworld.be/grow/gezondheid/al...

Het beste is om niet te drinken en te rijden. Maar ... als je een dinertje hebt en tijdens het eten twee glaasjes wijn drinkt, en afwisseled steeds water; en als er zo'n 4 uur overheen gaan (waarvan de laatste twee uur alcohol-loos), dan kan je wel weer autorijden. Ik heb eens een blaastest gedaan in die omstandigheden en de uitslag was heel erg laag, bijna niks. Ligt ook nog aan andere -al genoemde- factoren zoals je lengte/gewicht, de sterkte van de wijn, de grootte van de glazen :-) of je eraan gewend bent om wat te drinken, of je in de brandende zon zit, enz.

Het aantal glazen met alcohol dat je kunt drinken om nog te mogen rijden is afhankelijk per persoon. Standaard wordt er gezegd twee glazen. Maar sommige mensen wil je al niet tegen komen op de weg met 1 glas op. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel promille alcohol je in je bloed hebt. Om te mogen auto rijden is dat niet meer dan 0,5 promille. Er zijn ook sleutelhangers verkrijgbaar met een alcoholtester eraan. Maar uiteindelijk blijft niet drinken de beste oplossing.

Ik vind een glas of tien toch wel het maximum!

10 niet meer als dat ja

Gemiddeld is dit 2 glazen. Maar dit is sterk afhankelijk van je gewicht en hoeveel tijd ertussen zit. Indien jij 2 meter bent en 100 kilo kan jij gerust 3 glazen wijn drinken, maar hou maar de 2 glazen aan, dan zit je altijd wel goed. En om nu een advies te geven van: je moet helemaal niet drinken als je rijdt.......zou te makkelijk zijn he?

1 glas, 5 kwartier om uit te werken.

Wijn en andere alcoholische dranken worden in specifieke glazen geschonken. Wijn uit een daarvoor bestemd wijnglas (in de juiste hoeveelheid, dus glas niet tot aan de rand volgieten) is een eenheid drank. Een standaard glas bier en een standaard glas whiskey bevatten allen ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol. Als beginnende bestuurder (minder van 5 jaar je rijbewijs) mag je maximaal 1 alcholische consumptie drinken (0.2 promille). Als ervaren bestuurder zijn dit 2 consumpties (0.5 promille). Elk uur dat je niet drinkt gaat er 1 standaard eenheid alcohol uit je bloed, GEMIDDELD. Dus dit hoeft voor jou niet te gelden. Het probleem als je wel die 2 wijntjes drinkt is dat je van alcohol overmoedig wordt. Je zult dus sneller denken dat je nog wel een wijntje kan drinken, of dat je echt nog wel goed kan rijden, of dat dat uur wel zo'n beetje voorbij is als het eigenlijk pas een half uur is. Daarom is het beter om niet te drinken dan te denken dat je wel op tijd stopt. Als je eenmaal drinkt ben je helaas zo slim niet meer (ik niet in elk geval).

Ligt eraan in welk land je achter het stuur zit....meestal is de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed 0,5 mg/ml ('0,5 promille') . Dit kan echter variëren van geen alcohol toegestaan tot 0,9 mg/ml (Cyprus) In Nederland is een bestuurder met meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed strafbaar. Als je korter dan 5 jaar je rijbewijs hebt, is een promillage van meer dan 0,2 al strafbaar. In België ben je eveneens vanaf 0,5 promille strafbaar. Om het alcoholgehalte in je bloed te berekenen moet je weten hoeveel glazen je hebt gedronken, hoeveel kilo je weegt en hoeveel uren je hebt gedronken. Van invloed is of je wel of niet hebt gegeten. Als je niet hebt gegeten, stijgt het alcoholgehalte in het bloed sneller. Er is een verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben naar verhouding minder lichaamsvocht dan mannen. Je kunt je eigen bloedalcohol gehalte (BAG) uitrekenen met deze formule: BAG = (a x 10) : (g x r) - (u - 0,5) x g x 0,002 a = het aantal glazen; g = lichaamsgewicht; r = bij mannen 0,7 en bij vrouwen 0,5; u = aantal uren sinds je begonnen bent met drinken. De alcoholtest gaat voor de veiligheid uit van een afbraaktijd van 1,5 uur Zit je BAG boven de 0,5 dan riskeer je een boete of erger. http://www.apporte.nl/index.html Toegevoegd na 6 minuten: Geen zin of te dronken om te rekenen? vuistregel is MAX 2 glazen per uur. Maar dan zit je al snel ERG dicht bij of over de grens ... speel op safe en drink niet meer dan 1 wijntje per uur. En als je ECHT slim bezig wilt zijn, drink je helemaal niet als je rijden moet.

je mag 0,5 promile in je bloed hebben als je autorijdt. Ook ik zeg: ALs je moet rijden, drink dan helemaal niet. je weet niet hoe het valt en je veiligheid is toch belangrijker dan 1 of 2 glazen wijn. Het schijnt ook te verschillen hoeveel promile het in jouw lijf is omdat het afhangt van lengte, gewicht, maaginhoud etc. Dus gewoon helemaal niet drinken is de beste keus!

De persoon die mijn zoon (dodelijk) aan reed dacht dat 3 glazen wijn wel kon.....

Dat ligt eraan wat er in de wijnglazen zit :) Als je de wijnglazen met water of frisdrank vult, mag je onbeperkt blijven drinken ! Doe je er wijn in, dan 1 glas Doe je er sterke drank zoals cognac in ... dan zou ik me laten rijden

Van mij zou je niet 1 glas mogen drinken. Van de overheid mag je helaas meer. Politiek was totale abstinentie niet haalbaar.

Nul!

Vanaf 1 januari 2006 gelden strengere regels voor alcohol in het verkeer. Voor iedereen die z'n rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002, of het nog gaat halen, geldt de nieuwe alcohollimiet van 0,2‰. Deze limiet geldt de eerste vijf jaar na het behalen van het rijbewijs. Dit komt ongeveer overeen met een glas wijn binnen een uur. Voor niet-beginnende bestuurders is deelname aan het verkeer verboden bij een bloedalcoholgehalte van 0,5 promille en hoger (dit is een Adem Alcohol Gehalte van 220 microgram). Dit percentage bereik je na het drinken van ongeveer 2 glazen alcohol binnen een uur. Dit geldt ook voor rijden op de fiets en scooter. Soupeer je de alcohol over langere tijd dan kun je dus iets meer drinken. Mijn advies is; drink niet meer dan een glas op een avond. In 2 jenevertjes (38%) of twee wijntjes (13%) zit ongeveer evenveel milligram alcohol.

Van mij géén.

ligt aan je leeftijd, jongeren mogen niets drinken t/m hun 23e (dacht ik ) en later maximaal 2

Op deze website kun je uitrekenen na hoeveel tijd je weet mag rijden. https://kaniknogrijden.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100