Hoe weet je of je vis in blik nog moet (voor) behandelen voor consumptie?

Ik ben totaal geen vis kenner want ik weet vaak al niet ik te maken heb met een graat of dat het gewoon de draadachtige structuur van de vis is. Heb laatst wat verschillende soorten vis in blik gekocht. Bijvoorbeeld sardines in zonnebloemolie, op de verpakking staat verder niks over de eventuele (voor) bereiding van de vis. Moet er nog een graat weg? Zijn de ingewanden er al uit? Moet de huid eraf om kan deze eromheen blijven?

Heeft iemand misschien wat basistips op dit gebied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vis in blik kun je direct consumeren, incl. de huid Er kunnen graten aanwezig zijn, die eet je meestal niet op (mag wel...die van sardientjes zijn nl makkelijk weg te werken en zacht geworden door de olie). De vis is schoongemaakt (ingewanden weg etc). Let wel altijd bij aankoop of de vis "duurzaam" is. (zie de bron voor meer info).

Bronnen:
http://www.goedevis.nl
http://www.visrecepten.nl/kopen_en_bereide...

In het algemeen is vis in blik klaar voor gebruik, maar daarna moet er soms nog wel iets mee gebeuren. Zoals verwerken in bijvoorbeeld een salade [ zalmsalade / krabsalade / tonijnsalade ] of dat je kippers [soort gerookte haring] hebt, die je nog 'om en om' even moet bakken in een koekenpan met een beetje boter. Sardines . zo te eten [ te koop in water/olie/tomatensaus ], kun je of opwarmen , of in een koekenpan met ui en eventueel knoflook bakken en met rijst of piepers als warme maaltijd nuttigen, lekker! [Zie link voor meer recepten] Zalm . Krab . Tonijn : zo te eten, harde stukjes + eventuele graten/huid verwijderen [salade/cocktail/brood] Voor recepten, online is nog veel meer te vinden . Antwoord Soms klaar voor gebruik, soms nog bereiding nodig. Basistips: () ja, let ALTIJD goed op graten, ook als er schoongemaakt op staat! () ingewanden zijn er uit : is dus 'schoon' () huid beter verwijderen http://www.smulweb.nl/recepten/sardine

Bronnen:
http://www.elleeten.nl/Food/4x-recepten-vi...
http://www.mytaste.nl/z/makreel-uit-blik.html
http://www.rtlnieuws.nl/editienl/vier-excl...

Vis in blik is kant-en-klaar om zo gegeten te worden. Uiteraard haal je de harde stukjes eruit als je die niet wilt eten. Ik haal bijv. altijd de ruggenwervel, die bij zalm in blik zit eruit, maar aangezien hij relatief zacht is, zou hij evtl. gewoon gegeten kunnen worden....het is een persoonlijke keuze. Het is wel handig om te weten dat alle vis in blik die in water is ingelegd, beter koud gebruikt kan worden zoals bijv. in een salade, cocktail of op toast/brood enz. Vis die in olie is ingelegd, kan beter warm bereid worden. Krabvlees en mosselen kunnen het best vlak voor je het uitserveert, bij een warm gerecht worden toegevoegd, omdat dit vlees snel gaar is of de smaak verliest. Denk nooit dat 'surimi' echte krab is...dit is gewone witvis die met conserveringsmiddel geperst is. Het zijn de witte staafjes vis met de rood-roze buitenkant, die je vaak in een pakje/zakje als een soort krabvlees krijgt aangeboden. Vaak horen ze ook bij de garnering van een koude visschotel. Blikjes ansjovis en sardientjes, kan je beter iets laten rijpen als de houdbaarheids datum nog ver weg is, ze worden er alleen maar lekkerder door. Niet vergeten om ze af en toe om te draaien, zodat de olie ze weer bedekt van de andere kant. In de blikjes schelvislever (heerlijk om op een toastje te smeren) zit eigenlijk ook gewone kabeljauwlever. Hij kan uiteraard ook zo uit het blikje gegeten worden. Blikjes zalm en tonijn op olie, zijn ook heerlijk bij de spaghetti of andere pasta en ze in plukjes toe te voegen en ze door de warme pasta iets warmer te laten worden, of in een pastasaus te verwerken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100