Bestaan er wetenschappelijke onderzoeken, waarin is onderzocht of een mens vlees nodig heeft?

Bijvoorbeeld van een universiteit? Er wordt namelijk nogal over gediscussieerd of vlees eten nou wel of niet bij de menselijke natuur hoort. Dus ben ik vooral benieuwd wat de meeste wetenschappers daarvan vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wel of niet vlees is een lange discussie en zowel de voorstanders als de tegenstanders van vlees eten hebben wetenschappelijk onderzoek er na gedaan. Waar de onderzoekers over eens zijn is dat een mens voedingsstoffen nodig heeft. En dat gemakkelijker uit vlees te halen zijn. Dus het eten van vlees is de eenvoudige en soms dure manier om deze bouwstoffen te krijgen. Toegevoegd na 24 minuten: De belangen van de vleesproducten is zeer hoog, dus zowel de wetenschappelijke onderzoeken van de ene kamp als van de andere kamp is gekleurd. Als je kijkt wat wetenschappers er over zeggen, dan dien je ook te kijken of het een onafhankelijk onderzoek is. Dus of het onderzoek naar een conclusie toe geschreven is of dat onderzoek voor zich spreekt en en je zelf de conclusie kan trekken, maar dat de voor en tegens duidelijk om schreven staat. Laat het duidelijk zijn dat ik een vleeseter ben en vind dat de waarheid in het midden ligt. Hierbij een bron welke verwijst naar wetenschappelijke bronnen. Maar dat duidelijk een voorbeeld van verhaal van iemand die overtuigd is van zijn eigen gelijk en daar alles en iedereen bij haalt om dat te bewijzen. Dus, het antwoord is waarschijnlijk is het te vinden, maar de vleesindustrie ligt zo onder vuur, dat het lastig te vinden is en de meeste wetenschappelijk bronnen zijn anti-vlees.

Bronnen:
https://anticontra.wordpress.com/2009/01/1...

Daar zijn veel studies naar gedaan en de archaïsche opvatting dat mensen vlees nodig zouden hebben is al lang en breed naar de prullenbak verwezen door veruit de meeste wetenschappers. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6362/abstract;jsessionid=E25A65548A666D0A1C6E13813F052D9C.f02t02 http://ajcn.nutrition.org/content/70/3/516s.full http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=795568&fileId=S0029665199000373 http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(04)00167-4/abstract?cc=y= En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen. Maar sowieso... vlees echt nódig? Ik heb nog nooit gehoord van een vegetariër waarbij de doodsoorzaak zijn/haar eetgewoonten bleek. Zojuist heb ik daar nog even naar gegoogeld en ik kan inderdaad geen enkele voorbeeld vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100