Kun je het overleven als je een dag in een grote volle koelkast zit of een week?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lukt eskimo's ook om langere tijd bij lage temperaturen te overleven. Die koelkast moet dan wel groot genoeg zijn om je te kunnen bewegen, (om warm te blijven), je moet warme kleren hebben, voldoende te drinken. Heb je dat niet, dan kun je zelfs bij een temperatuur van +10 graden al binnen een paar uur onderkoeld raken en het loodje leggen. Wat met slecht uitgeruste (berg)wandelaars en (zee)zeilers regelmatig gebeurt.

Er is nog wel eens verschil tussen een dag en een week. Maar als je jezelf warm weet te houden met iets, dan is het best mogelijk. Eten en drinken zal in elk geval geen probleem zijn.

Met kleren aan moet het wel lukken want een koelkast komt niet onder de nul. Je moet dan wel bezig blijven en niet stil gaan zitten want als je stil gaat zitten koelt je lichaam temperatuur ook en dan gaat het wel fout.

Het is wel een grootverschil vind ik 1 week of 1 dag. 1 dag kan nog wel maar 1 week lijkt mij niet, of je moet je heel erg dik aan kleden. En het ligt er ook aan hoe koud de koelkast staan ingesteld.

Er zijn een paar problemen: a) je hebt geen zuurstoftoevoer, dus dat overleef je niet. b) stel dat je het wel een dag kunt uithouden, dan overleeft de koelkast het niet, dus het wordt weer warm. c) als je het een tijdje kunt uithouden, heb je wel een enorm probleem als er geen toilet in de koelkast zit. Bij mijn koelkast is dat inderdaad niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100