Waar vind ik regels betreffende hygiene in een restaurant? In ons bedrijfsrestaurant wordt de salade met blote handen op de borden gelegd, smerig!

Ik wil de medewerkers hiermee confronteren, daarom wil ik op de hoogte zijn van de regels/richtlijnen.

Toegevoegd na 6 dagen:
In dit restaurant eten ook bezoekers en patiënten van een ziekenhuis, een kwetsbare groep dus. Wanneer personeel met patienten bezig is, is het routine om regelmatig de handen te wassen en/of handschoenen te dragen. Dit verwacht je dan vanzelf ook bij de medewerkers in een restaurant, deze medewerkers bedienen ook de kassa en de telefoon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er met schone, gave handen wordt gewerkt is er niets aan de hand, lijkt mij. Als je met keukengerei of met handschoenen eerst een stuk rauwe kip en vervolgens die sla verwerkt dan ben je veel fouter bezig qua hygiëne. Hieronder een document over de hygiënecode voor de horeca. Toegevoegd na 6 dagen: Als na die kassa en die telefoon of in ieder geval voor contact met voedsel de handen worden gewassen conform de regels is er niets aan de hand en dat mag je in dit geval letterlijk opvatten. Het eten hoeft niet steriel te zijn. Ook voor kwetsbare groepen zijn de gebruikelijke hygiëneregels ruim voldoende. Het is hoogstens zaak om nog terughoudender te zijn met gerechten waar bijvoorbeeld rauwe eieren in verwerkt zijn.

Bronnen:
http://members.casema.nl/eurocook/Pdf/Hygi...

Hygiëne voorschriften Horeca Omschrijving Voorschriften die door de GGD zijn vastgesteld om zodoende de hygiëne binnen horecabedrijven te garanderen Doelgroep •Personen die een Horecavergunning willen aanvragen; •Personen die in het bezit zijn van een Horecavergunning; •Personen die een Horecabedrijf (cafe, restaurant, hotel) bezoeken; •Personen die in de buurt wonen van een Horecabedrijf; •Controlerende eenheden (Politie, SKS, Controleurs GGD etc.). Hieronder kan je heelveel lezen veel pdf files

Bronnen:
http://www.curacao-gov.an/site.nsf/0/F41C8...

Dit heet HACCP. Hierover is veel te vinden op internet en tevens worden er speciale cursussen gegeven voor werknemers. Het restaurant krijgt vervolgens een certificaat dat het volgens de HACCP regels werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100