hoe lang moet de boter weg van de koelkast om op kamertempratuur te zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Boter moet idealiter een temperatuur van 18 graden hebben om goed te kunnen verwerken. Vanuit een koelkast van 7 graden of nog minder, in een niet al te warme keuken. duurt dat al snel een uur, een warme zomerdag wat korter, een koude winterdag lukt het nooit als de temperatuur in de keuken onder de 18 graden is ;-) Helaas vergeten we allemaal in de praktijk vaak de boter tijdig uit de koelkast te halen - en is het zeker in de zomer niet handig om de boter altijd buiten de koelkast te hebben - dus zijn er gelukkig allerlei trucjes om de boter sneller zacht / bruikbaar / smeerbaar te maken ;-) . (Zie bron) Mijn persoonlijke favoriet is de hoeveelheid die ik nodig heb een paar seconden in de magnetron op ontdooistand. Wel bij blijven en in de gaten houden !!

Bronnen:
http://nl.wikihow.com/Boter-zacht-maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100