Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de herkomst van de shagnaam Drum?

Het is niet te vinden waarom Drum Drum heet.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1.4K
Antoni
8 jaar geleden
Misschien kan de Stichting Nederlandse Tabakshistorie http://www.tabakshistorie.nl je helpen bij het vinden van een antwoord. http://www.tabakshistorie.nl/nl/contact/u-wilt-reageren-of-u-heeft-een-vraag/68/ Contact met het bestuur van de SNT, maak een keuze: Louis Bracco Gartner (voorzitter SNT)
Van Bossestraat 4
2613 CR Delft
tel.: 015 212 2411
e-mail: tabaksmuseum@ziggo.nl Bert Bohnen (secretaris - penningmeester)
Onder de Boompjes 2
2802 AV Gouda
tel.: 0182 520 564
e-mail: tabakshistorie@telfort.nl http://www.tabakshistorie.nl/nl/contact/64/
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Kan ik inderdaad ook niet vinden.
Maar ik vermoed dat het te maken heeft met de laatste fase van het productieproces van tabak: het drogen van de tabak in een verwarmde, draaiende trommel (Engels: Drum).
Amadea
8 jaar geleden
Daar is op http://www.kerftabak.nl/1004/over-het-product.html niets over te vinden, @Rabelais. Het lijkt mij niet de bron van de naam.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@Amadea
Oké

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Arrondissementsrechtbank 's-Gravenhage, zaak op 31 december 1968, Douwe Egberts versus Villiger (een Duits bedrijf met dus een Franse merknaam): het woord/beeldmerk TAMBOUR voor sigaren stemt in hoofdzaak overeen met het woord/beeldmerk DRUM voor tabak en tabaksfabrikaten. Dit werd nietig verklaard. Logisch als je de plaatjes vergelijkt, zie http://www.mupload.nl/img/7uv0rgs3lah.jpg

Maar het verklaart nu wel de naam van het product: op de oorspronkelijke verpakking was een drummer met een trommel afgebeeld.
Tambour bestond al in 1815 (zie http://i.marktplaats.com/00/s/NTczWDQ0NA==/z/jzQAAOSweW5VfmUS/$_82.JPG ), dus het doet wel vermoeden dat dit merk de mensen in Joure geïnspireerd heeft tot de Nederlandse shagnaam.

Vervolgvraag kan zijn waarom die sigaren dan Tambour genoemd werden...
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Goed gevonden !

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding