Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoelang kan je paksoi bewaren?

Mijn zoon heeft vandaag paksoi meegekregen uit de schooltuin. Echter ik heb pas volgende week tijd om het klaar te maken. Zou het langer goed blijven in een bak water?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
9.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Je kunt paksoi tot een week bewaren in de koelkast, als de paksoi wat verlept helpt een uurtje in ijswater om het weer op te frissen. Mocht er toch op een gegeven ogenblik een rot of lelijk blad aanzitten dit erafhalen en de rest is nog steeds eetbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Bewaar paksoi in de koelkast. Het blijft zo 2-3 dagen tot een week goed (verpakt in een open plastic zak). Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Paksoi zit boordevol vitamines en mineralen en aangezien sommigen daarvan vaak oplossen in water, zou ik ze zeker niet in water bewaren! De smaak én de kracht van de paksoi verdwijnt gewoon op die manier. Het wordt een slap zooitje, terwijl paksoi juist zo knapperig kan zijn en rauw zelfs lekker is in een salade bijv.

Hoewel jouw paksoi dus lekker vers is, kan je hem niet te lang bewaren. Hooguit 3 dagen in de groentela van de koelkast heb je nog profijt van de voedingsstoffen...daarna verliest hij veel daarvan en het knapperige verdwijnt eveneens.

Als je hem tot volgende week zou bewaren, heeft hij al vrijwel geen waardevolle voedingsstoffen meer en zal ook een stuk slappere bladeren hebben. Je kunt hem echter ook heel goed invriezen. Hierdoor behoudt hij zijn voedingsstoffen beter. Was hem kort, snijd in stukjes en blancheer hem 2 minuten. Laat de groenten direct goed afkoelen door ze uit het kokend water te scheppen en in een bak met water en ijsblokjes te dompelen. Je kunt ze dan invriezen.

Het beste doe je dit in een zip-lock zak die je af en toe door kan kneden in de vriezer om de groenten losser te houden. Spreid ze enigszins uit als je ze in de vriezer legt zodat je geen klont opeengepakte groente krijgt. Dit maakt niets uit als je ze toch kookt of stoomt, maar wel als je ze wilt roerbakken. Dan is het handiger als je ze kunt strooien. Strooi ze bevroren en al in de pan of wok en roerbak ze in wat olie. Binnen enkele minuten kan je ze dan al eten. Kook je ze, doe ze dan bevroren in een bodempje kokend water, doe de deksel op de pan en zet het vuur wat lager. Binnen een minuut of 8 is de paksoi klaar. Je kunt er natuurlijk ook een heerlijke soep van maken.
(Lees meer...)
amc
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding