Waarom zit er suiker in zoute drop?

Zelfs in (drie)dubbelzoute dropjes zit suiker. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is feitelijk andersom: zoete drop bevat meer zout dan zoute drop. Je zou denken dat aan zoute drop meer zout wordt toegevoegd. Maar zoute drop bevat minder suiker, waardoor het zout dat erin zit beter wordt geproefd. Drop is pas echt drop als er zoethout in zit, wat komt van de wortels van een plant die Glycyrrhiza heet. Het kenmerkende bestanddeel daarvan – glycyrrhizinezuur - geeft drop zijn typische smaak. Het spul is vijftig keer zo zoet als tafelsuiker. Het zout in drop is salmiak. Anders dan keukenzout heeft dat geen invloed op de bloeddruk.

Bronnen:
http://rubriek.nl/koken/zoet_zout.php

anders zal de drop te zout zijn en zal de drop moeilijk hechten aan elkaar een zal ze uit elkaar vallen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100