Is er kans op (dierlijke) ziektes bij het gebruik van whey poeder?

Bestaat er een kans dat er bijv. een ziektes als BSE (wat ook een probleem met eiwitten is). Is deze heel klein (bijv. net als bij melk) of wat groter (maar nog altijd gering) zoals bij 'gewoon' restvlees?
Misschien een stomme vraag, maar ik kan er niet veel informatie over vinden, behalve een fabrikant die zijn poeder aanprijst als bse-vrij, wat dan niet heel erg geruststelt als ik de anderen zie die dat niet vermelden. Ik ben benieuwd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans is echt heel klein dat er met bse besmette melk op de markt komt. Ik vond dit op de website in bijgevoegde link: "- Zijn melk, kaas en vlees van geiten en schapen veilig om te eten en te drinken? Op dit moment is het verboden om melk(producten) en vlees(producten) van een met TSE-besmette dieren in de voedselketen te laten terechtkomen. De Europese voedselautoriteit EFSA concludeert overigens dat melk en producten van geiten en schapen veilig zijn, zelfs als BSE bij deze de dieren zou worden aangetoond. Sinds 2002 worden jaarlijks meer dan een miljoen schapen en geiten getest op TSE's, zoals scrapie en BSE. Overigens worden net als bij runderen ook bij schapen en geiten risicoweefsels verwijderd. En net als runderen krijgen deze dieren al vele jaren geen diermeel meer in hun veevoer om de kans op BSE te minimaliseren". http://www.gezondheid.nl/medische-dossiers-infotxt.php?ditId=148&medischdossierID=466 Ik vond ook nog deze site waar leerzame info op staat over bse. Hopelijk heb je wat aan het antwoord. http://home.versatel.nl/spook112/ziektes.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100