Is Masseé eigenlijk alleen in Noord-Nederland bekend als zoet lekkernij van vroeger (jaar of 10 geleden)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik woon in noord holland en ik heb er echt nog nooit van gehoord. Na enig google kwam ikwel een stukje tegen. massee ook wel jodenvet of borsthoning genoemd. Wordt niet meer gemaakt want er is een vervanger gevonden dat heet koekzoet. maar In drente heette het sikkevet, dus het was daar zeker ook bekend. Kun je ook vertellen waar het voor diende, daar ben ik nog nieuwschiering naar

Ik had er nog nooit van gehoord. Ook de term borsthoning is voor mij onbekend. Wel van jodevet, dat hadden wij vroeger in Brabant ook. Ik heb het nog nooit lekker gevonden. Gevonden: Oud hollandse snoepwinkel in Gouda. borsthoning/jodevet/massee. De borsthoning van deze tijd wordt gemaakt van een restproduct uit de maiszetmeelindustrie. Of: Masse brok ( Borsthoning ) Terug van weg geweest de borsthoning brokken! Ook wel bekend onder de namen Massee;sikkevet of jodevet. Het product is iets bitterder dan vroeger en iets meer geel! Dit komt door europese regelgeving die niet toestaat dat de chemicaliën die vroeger gebruikt werden nu nog verwerkt worden in consumptiegoederen. Deze borsthoning is niet afkomstig van de aardappelzetmeelindustrie maar een (rest)product. Ingredienten:zetmeel honing bindmiddel ”

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100