Als ijs wordt gemaakt van koeiemelk pasteuriseren ze dan twee keer?

In een ijssalon nam ik een ijsje. In de website stond dat ze het ijs maakten van koeimelk. Koeiemelk moet altijd gepasteuriseerd worden, maar ijs ook. Zouden ze dan de melk pasteuriseren bij binnenkomst ( de boer doet dat waarschijnlijk niet) en daarna de mix voor het ijs nog een keer?

Toegevoegd na 12 minuten:
Het ijs kwam van de boer volgens de eigenaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Melk wordt doorgaans gepasteuriseerd vlak voor het mengen van de ingredienten en na menging hogere temperatuur terug gekoeld voor zover ik kan vinden. Pasteurisatie start op 68-69 graden voor 30 minuten daarna een periode van 79,4-85 graden en menging. Daarna volgt een snelle verlaging naar 4 of lager. Daarna volgt soms de rijping voor 24 uur en dan het vriezen. Hopelijk beantwoord dit uw vraag

Bronnen:
http://civileats.com/2010/12/17/two-ice-cr...
http://milkfacts.info/Milk%20Processing/Ic...
http://www.ijssalonroma.nl/Download/Te%20d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100