wat is precies het verschil tussen een gewone en een perssinaasappel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sinaasappels die slecht te pellen zijn, veel pitten hebben of aan de zure kant zijn, worden verkocht als perssinaasappel in plaats van als handsinaasappel. Soms bepaalt ook het land van herkomst het verschil. Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië. Maar in principe maakt de verkoper of in de supermarkt de kleur van het netje (rood voor handsinaasappels en groen voor perssinaasappels) de sinaasappel tot een hand- of een perssinaasappel.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herk...

De een is beter te persen en de ander is beter te schillen met de hand... Meer verschil is er niet... Toegevoegd na 1 minuut: En de handsinaasappel is wat duurder...

De sap opbrengst.

Het vruchtvlees in de handsinaasappel is veel zachter dan die van de perssinaasappel. De handsinasappel kan je ook persen, maar de perssinaasappel is niet smakelijk om te eten.

Had hier van de week ook een net vol met perssinaasappelen,en het valt me op dat er ook enorm veel pitten inzitten. Maar ook veel meer sap dan gewone sinaasappelen.

Een handsinaasappel heeft ook veel meer suikers.

Er is bijna geen verschil. Elke sinaasappel kun je persen. De wat minder mooi ogende wordt vaak verkocht onder de naam perssinaasappel.

Het groene netje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100