Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Sinaasappels die slecht te pellen zijn, veel pitten hebben of aan de zure kant zijn, worden verkocht als perssinaasappel in plaats van als handsinaasappel.
Soms bepaalt ook het land van herkomst het verschil.
Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië.
Maar in principe maakt de verkoper of in de supermarkt de kleur van het netje (rood voor handsinaasappels en groen voor perssinaasappels) de sinaasappel tot een hand- of een perssinaasappel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

De een is beter te persen en de ander is beter te schillen met de hand... Meer verschil is er niet...

Toegevoegd na 1 minuut:
En de handsinaasappel is wat duurder...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De sap opbrengst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het vruchtvlees in de handsinaasappel is veel zachter dan die van de perssinaasappel. De handsinasappel kan je ook persen, maar de perssinaasappel is niet smakelijk om te eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Had hier van de week ook een net vol met perssinaasappelen,en het valt me op dat er ook enorm veel pitten inzitten.
Maar ook veel meer sap dan gewone sinaasappelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een handsinaasappel heeft ook veel meer suikers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er is bijna geen verschil. Elke sinaasappel kun je persen.
De wat minder mooi ogende wordt vaak verkocht onder de naam perssinaasappel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het groene netje!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding