Kun je havermout ook rauw eten in yoghurt. Of moet je het altijd koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De havermoutvlokken die je hier in Nederland in de supermarkt koopt kun je direct eten. Ik doe ze zelf vaak door een smoothie heen, je hoeft ze niet meer te weken of te koken, ze zijn niet rauw.

De meeste darmen hebben er geen moeite mee rauwe havermout te verteren. Ik hoor heel soms wel eens dat mensen het zwaar op de maag vinden liggen. Maar dit zijn uitzonderingen en dit gevoel verdwijnt meestal na een paar keer eten. Dus het is ook geen enkel probleem om het bij yoghurt te eten. Wel is snelkookhavermout (degene waar op de verpakking een kooktijd van 5 minuten staat) makkelijker te verteren wanneer je het rauw eet dan rauwe langkookhavermout. Ook is havermout makkelijker te verteren wanneer je het een nachtje laat weken.

Bronnen:
http://www.gezondafvallen.nl/gezond-haverm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100