Hoe maak je prei het beste schoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst grof afspoelen nadat je de buitenste bladeren eraf hebt gehaald. Even goed met je handen erlangs als je afspoelt. Je bent dan het meeste zand kwijt. Daarna snijd je het en spoel je het nogmaals af met behulp van een vergiet.

Ik snijd de prei alvast in stukjes, zo groot als ik ze nodig heb. En trek ondertussen alle bladeren weg. Dan gooi ik alle stukjes in een pan en was alles dan een paar keer. Meestal spoel ik 3 keer.

In de lengte doorsnijden en dan goed afspoelen met koud water. Daarna in stukjes snijden.

Naast het in stukken snijden(nadat de bladeren verwijderd zijn) en afspoelen laat ik de prei nog een paar uurtje in water staan waar ik zout bij in doen. Hier kunnen luizen enz niet tegen, die komen dan boven drijven

Deze best simpele methode hanteer(de) ik hier ook, maar met nu beeld erbij voor velen nog duidelijker? :) http://www.garagetv.nl/video-galerij/bobolino/Bobolino_tv_Bauknecht_Hoe_prei_snijden_.aspx

ik snij ze eerst in kleine ringetjes. als er heel veel zand op zit hou ik ze van tevoren al even onder de kraan. als ik ze gesneden heb doe ik ze in een vergiet. en spoel ze goed door. en niet teveel tegelijk in het vergiet. zo kun je het met je handen even een beetje wassen nog

Als je prei meteen in kleine ringetjes snijdt , ben je een eeuwigheid bezig al het zand er uit te spoelen, voor over dat al lukt. Makkelijker is aan de boven- en onderkant de slechte stukjes er af te snijden (het kontje en het wat verlepte look), en de rest van de prei in de lengte te halveren. Onder de kraan kun je nu precies op de overgang van wit naar loof op elke ' laag' het zand heel makkelijk uitspoelen / wegvegen. De prei een beetje droogzwiepen boven de wasbak, en DAN pas ins (halve) ringetjes snijden. Gaat veel sneller en altijd 100 % zandvrije prei. Toegevoegd na 1 minuut: Het groen van de prei kun je trouwens uitstekend eten, en maakt dat het er aantrekkelijker uitziet in de pan. Dus vooral niet al het loof er afsnijden, alleen de lelijke stukjes. Veel mensen gooien feitelijk de halve prei weg, wat niet alleen de smaak niet ten goede komt, maar ook gewoon ordinaire verspilling is.

altijd in de lengte snijden en dan goed afspoelen met koud water, dan word hij ook beter gaar als je het kookt......

Ik snijd eerst het onderste 'wortelstuk'eraf en dan de bovenste donkergroene bovenkant. Als de buitenste bladeren droog of zacht zijn haal ik die er ook af. Vervolgens snijd ik met een scherp mes de steel in over de lengte. Voor kleine stukjes snijd ik hem door de helft over de lengte. Dan snijd ik hem in dunne plakjes ( of grove, ligt eraan waarvoor ik hem gebruik). De halve ringetjes gooi ik in een vergiet. Ik laat dan de kraan flink erover stromen en maak intussen al omhusselend met mijn vingers de ringetjes wat los. Zo spoel ik hem snel schoon want groente moet je nooit lang in water laten liggen (vitamine verlies) en hij is dan echt schoon hoor. Zand voel je nl.ook met je handen en aarde zie je.

Je kunt het natuurlijk ook door een ander laten doen. Koop het gewassen en gesneden in de winkel. Lekker handig en de tijd die je nu niet hoeft te verklungelen met het schoonmaken van prei, kun je lekker anders besteden. Veel plezier! Trouwens, ik snij het in stukken en spoel het diverse keren en laat het een tijdje in zout water staan.

Als je geen vergiet hebt geen zin hebt om af te wassen, kijk hier hoe je handig een prei wast. 1 Snijd de prei in de lengterichting door. Tot op een paar centimeter van het uiteinde. 2 Draai de prei om en herhaal de handeling. Nu kun je gemakkelijk het zand verwijderen wanneer je hem onder de kraan houdt. 3 Snijd de prei in kleine of grove stukken Toegevoegd na 1 minuut: Kijk maar eens naar de video !!

Bronnen:
http://www.kookse.tv/recept/prei-schoonmak...

In ringen snijden en in een vergiet afspoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100