Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat koekjes niet bruin worden?

ik heb alles volgens het boekje gedaan, met het ei en zo maar......

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
3.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Dan is of de temperatuur te laag, of de baktijd te kort.

Ik zou aanraden om het eerst met een hogere temperatuur te proberen, krokant van buiten, zacht van binnen!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Misschien helpt het,als je ook de oven aanzet,voor je de koekjes er in doet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dan moet jij de koekjes meer boven in de oven plaatsen .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Koekje worden bruin door suikers die caramelliseren als gevolg van de hitte in de oven. Er kunnen dus twee redenen zijn:
De bovenkant van je koekjes wordt niet heet genoeg. (of te lage oventemperatuur, of bakblik te laag in de oven, of te korte baktijd.)
Of er zitten te weinig suikers bovenop je koekjes. Maar als je er geklopt ei op smeert, horen ze wel bruin te worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding