Kan je een aubergine garen door hem te pekelen?

Wij kregen in de kantine een rauwe aubergine in de salade, na navraag bij de kok kwam dit antwoord:
'De aubergine was ingelegd, en gepekeld met olie en zout.
Sommige producten worden doormiddel van zout gaar.
De olie (vet) gebruik je hierna niet meer.
Wanneer je deze producten pekelt worden ze langzaam gegaard'

Nu is mijn vraag, heeft onze kantine kok nu gelijk???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles kun je met aubergines doen, op één ding na: je kunt hem niet rauw eten Pekelen is een vorm van conserveren. Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak. Het pekelen noemt men ook weleens “inleggen”. Dit kan alleen niet met aubergines , ze zullen niet zachter en beter verteerbaar worden. De kok had op dit punt geen gelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100