Hebben ze in Engeland ook een broodje gezond? En zo ja, hoe noemen ze dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sandwich BTL Bacon Tomato Lettuce. En zo nog vele andere combinaties. Ook het broodje gezond wisselt in Nederland afhankelijk van waar je hem haalt. Dus het antwoord moet ik je hierop schuldig blijven. Maar dit is een antwoord.

Ja dat hebben de engelsen ook. Ze noemen het een health sandwich

Ik heb een heel verrassend antwoord: Dat noemen ze een 'healthy sandwich'. Hij lijkt verdomd veel op ons broodje gezond. Afgekeken, denk ik :)

Ik ken de bovengenoemde BLT sandwich. In Engeland heb je ook subways en dergelijke. Daar zou je zo'n broodje kunnen kopen.

Dat hebben ze wel. Maar net als hier zal ook daar dat broodje gezond niet zo echt gezond zijn. Tja, het broodje gezond is niet zo goed voor de lijn. Denk maar aan de royale hoeveelheid beleg op dat ene broodje: Ham, kaas en ei, vaak nog saus en een piepklein blaadje sla.

Vertaalde resultaten voor broodje gezond - Mijn taal: Nederlands ▼ Taal Vertaalde zoekopdracht Engels ▼ sandwich

Wat er een beetje op lijkt (maar het is meer een hele maaltijd dan een broodje!) is de vertrouwde ploughmans' lunch - al beslist 50 jaar actueel, misschien nog wel véél langer. Op een grote plank krijg je een behoorlijke homp cheddar, soms in twee 'oudheidsgradaties, mango chutney, sla, tomaten,komkommer,bleekselderijstengels, en plakken knapperig brood. En dan smullen maar...... Overigens vindt je dit meer in de pubs 'in the country' dan in een grote stad als Londen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100