Je vraag is eigenlijk iets te breed gesteld om hier een pasklaar antwoord op te geven. Het plaatje dat je bijvoegt lijkt erg op hummus, daarom hieronder een recept voor heerlijke auberginedipsaus:
Ingredienten
aubergine
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
beetje gemalen komijn
peterselie
1 eetlepel griekse yoghurt of sojayoghurt voor veganisten
zout
peper
HUMUS DIPSAUS vegetarisch en veganistisch en vedisch
200 gram kikkererwten
1 preistengel [ weglaten uit vedisch recept]
3 wortelen
1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
2 eetlepels sojasaus
theelepel bouillonpoeder
1 laurierblad
1 eetlepel bonekruid
snuifje tijm
mespuntje cayennepeper
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel koenjit
Bereiding
Eerst een aubergine roosteren op de barbecue. Ongeveer 20 min.
Daarna open snijden en de inhoud in een schaal scheppen.
Daar het sap van een halve citroen bij, wat olie, teentje knoflook, beetje gemalen komijn, peterselie, de yoghurt, wat zout en peper. Dan goed mixen en klaar is je dipsaus.
Eet smakelijk!
Toegevoegd na 50 seconden:
Hummus als dipsaus dus :)