Hoeveel liter water kun je maximäal drinken per dag zonder ziek te worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij normale lichaamsinspanning, mag je naast je voeding wat al vocht bevat, nog 1,5 tot 2 liter water drinken, dan blijft het nog gezond. Ga je meer water drinken en je zou dat dagen volhouden, dan zou je mineraalhuishouding uit balans raken. Je komt dan zout en andere mineralen te kort waardoor je klachten kunt krijgen. Nog meer water drinken kan leiden tot watervergiftiging.

Wie te veel water drinkt, kan de natriumbalans in zijn lichaam verstoren. Watervergiftiging (hyponatremia) komt in de praktijk vrijwel alleen voor bij atleten die tijdens een wedstrijd veel zweten en daarna in één keer liters water drinken. Hoeveel water fataal is, hangt onder meer af van het lichaamsgewicht. In het algemeen geldt dat je niet meer dan drie liter per uur moet drinken.

Bronnen:
http://www.verswater.nl/Water+is+gezond/Vr...

Ik heb een keer op tv gezien dat een man kiespijn had en die pijn werd alleen minder als hij heel veel water dronk. Dat heeft hij ook gedaan met grote gevolgen van dien. Ik weet het niet meer precies maar hij kreeg problemen met zijn hersenen en was bijna dood.

8 Liter per dag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100