Welk merk roggebrood is het gezondst?

Ik eet veel volkoren brood dus wil als afwisseling wat anders proberen. Ik ben opzoek naar brood wat fructose/lactose vrij is (dus niet teveel suiker bevat). En liefst zo min mogelijk gluten en fytinezuur.

Dus gewoon zo gezond mogelijk! :D Het moet wel gewoon in de supermarkt gehaald kunnen worden niet al te duur.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet bijna zeker dat alle soorten roggebroden hetzelfde zijn. een goedkope is euroshopper/ahbasic van albert heijn 0.35 cent per pakje zo weinig mogelijk gluten is moeilijk want dat zit sowieso veel in roggebrood

Geen enkel roggebrood is hetzelfde. Als je brood maakt met enkel rogge heb je zwaar, klein en bijna onverteerbaar brood. Een bakker gebruikt steeds tarwemeel om de gluten die het bevat en voegt een hoeveelheid rogge toe. Als je een klein brood met redelijk gewicht ontvangt zit er meestal veel rogge in. Let op echter op je maag, want het verteert slecht. Let er voor op dat er maar uitsluitend brood kan gemaakt worden van tarwe en spelt. Al dat ander granenbrood is meestal misleiding en bevat geen granen maar allerlei zaden en pitten. Toegevoegd na 4 minuten: Waarom bang van gluten? Dit zijn de eiwitten. Het meel zelf is zetmeel en zeer calorierijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100