Wat voor organen zitten er in een schol?

De schol was niet goed schoongemaakt en er zaten nog 2 grijze puntvormige dingen in met daarbij 2 roze blaasjes? (zoiets) En ik kom er niet achter wat het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

In een schol zitten dezelfde organen als in alle vissen. Een maag, darmen, lever zijn de belangrijkste verteringsorganen, dan is er ook nog de zwemblaas en de voortplantingsorganen. Naar je beschrijving te oordelen (fotootje had handig geweest) bedoel je deze laatste. In dit jaargetijde zijn de vrouwelijke en mannelijke voortplantingsorganen niet erg ontwikkeld en zien ze er uit als een klein grijsachtig zakje dat ietwat driehoekig is. Deze zijn eetbaar maar momenteel zou ik het niet aanraden daar deze in dit jaargetijde nog onrijp zijn en een onaangename smaak kunnen hebben. Als deze binnen enkele maanden volledig ontwikkeld zijn kan je deze wel gebruiken om een zeer lekkere saus mee te maken. (vooral de vrouwelijke dan)

wat er in je zat schol was gewoon kuit. dit zijn de eitjes van een vis, je zou het zelf als schol-kaviaar kunnen benoemen. je kan het gewoon eten. bij ons thuis word het gewoon gegeten en nog nooit geen problemen gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100