waar kom je meer van aan vast of vloeibaar eten?

ik vindt het lastig om vast voedsel te eten ik eet dus meest pap,vla,yogurt,drinkvoeding.maar kom je van vloeibaar voedsel meer of eerder aan dan vast voedsel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van vloeibaar eten kom je niet of vrijwel niet aan, tenzij je extreem ondergewicht hebt. Alle vloeibare voedsel bestaat voor het grootste deel uit water, en tenzij de rest opzettelijk zeer sterk eiwit- koolhydraten- en vetten-verrijkt is (sondevoeding bijvoorbeeld, of parenterale voeding) moet je enorme badkuipen vol wegwerken om een beetje aan te kunnen zetten. Deze vormen van voeding zijn altijd een tijdelijke noodoplossing voor een ernstig probleem, omdat je er nooit langdurig van in goede conditie kunt blijven. Daarnaast heb je ook gewoon vast voedsel nodig om je gebit, je maag en je darmen in optimale conditie te houden en voldoende vezels binnen te krijgen. Niet alles kan in een papje of drankje gestopt worden. Vind je heel grof voedsel slecht te verwerken of door te slikken, dan kun je voedingsmiddelen kiezen die je zelf heel fijn kunt kauwen zodat je nauwelijks nog iets wegslikt ; aardappels en gekookte groenten en pasta bijvoorbeeld. Of koop een ouderwetse pureer-zeef ok je voedsel voor te malen. Maar van vast voedsel kom je ALTIJD meer en sneller aan. Gewoon omdat al dat vocht in vloeibare voeding teveel vult, zeker bij een slechte eter.

het gaat erom wat je eet vaak zitten er in de vloeibare kant en klaar producten veel suikers in dus als je dat eet om niet aan te komen, kun je naar mijn mening beter vast voedsel eten waar geen toevoegevoegde suikers inzitten. als vast voedsel het probleem is is het misschien een optie om een sapcentrifuge aan te schaffen dan kan je lekkere groenten en fruit drinks maken en krijg je ook je vitaminen binnen.

Zoek eens een dietist op (consult gedekt in de basisverzekering) die kan jou advies geven hoe je kunt aankomen maar wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Van vlpoeibaar voedsel kom je bijna altijd meer aan (Dag Marleen...:-)) Waarom: het lijf verliest veel van de energetische waarde van vast voedsel in het verteer proces. Bovendien bevatten vrijwel elk vloeibare voedsel veel suiker en/of vet en dan nog maar te zwijgen over conserveringsstoffen. Eris een gouden regel: als wat je niet herkent als zijnde een natuurlijke vorm moet je niet eten. Dus sinaasappelsap hangt niet in pakjes aan de boom en moet je dus niet gebruiken: klopt, er zit een ontzettende hoeveelheid troep in. Sinaasappels die je perst, komen wel in de natuur voor, dus kun je gebruiken. Bedenk daarbij dat vl;oeibare voedingsmiddelen veel meer stoppen dan vaste voedingsmiddelen. Eet gewoon vast voedsel, tenzij je geboren bent met een zuigmondje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100