Waar vind ik braadboter zonder lactose?

Sinds een paar dagen weten we dat zowel mijn zoon van 2 als ik zelf een lactose intolerantie hebben. Ik heb al aardig wat lijsten gevonden met producten die lactose vrij zijn, maar ik kan nergens een braad boter vinden zonder lactose. Iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

De producten van Wajang zijn zuiver plantaardig, dus lactosevrij. Maar je kunt ook bakken in olie. Toegevoegd na 2 minuten: Of Zeeuws Meisje.

Zijn margarines om in te bakken ook goed? In dat geval zijn er deze: Alpro Keuken, margarine voor koken, bakken, roerbakken en in ovengerechten, te koop bij allerlei supermarkten. Healthy Planet Bak & Braad Vloeibaar, te koop bij biologische winkels/natuurvoedingswinkels. Provamel Bio Soya Bakken en smeren, te koop bij biologische winkels/natuurvoedingswinkels. Deze zijn allemaal lactosevrij. Verder kan je natuurlijk ook kiezen om te bakken in olijfolie, zonnebloemolie en allerlei andere plantaardige olieën.

Geklaarde boter of Ghee Dat is roomboter zonder de eiwitten, dus zonder lactose. (korte uitleg) In elke biologische winkel te koop. Ook eenvoudig zelf te maken van roomboter. ps. jaren lactose intolerant geweest en er een jaar geleden achter gekomen dat ik wel rauw melkse producten verdraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100