Smelt toblerone chocolade in warme slagroom (niet koken)
Evenveel slagroom als toblerone nemen bijv. van elk 200 gr.(ligt eraan hoeveel je er vult) Giet dit mengsel in een beslagkom en doe er een zaje slagroomversteviger bij.
Klop dit tot een mousse. Maak een schone theedoek nat , wring hem goed uit en leg over de kom met mousse. zet nu 1 uurtje in de koelkast om op te stijven. Je kunt de cakes nu met een spuitzak vullen en een gat met een meloenbolletjes lepel of appelboor in de bovenkant te maken.
Een kuipje mascarpone mengen met 2 eetl. kersen- of
aardbeien-, of bosvruchten- of elke soort jam. Met de mixer op matige snelheid tot je een luchtige en gladde vulling hebt.
Doe stukjes pure chocolade met poedersuiker en een snufje zout in een kom. Doe er heet gemaakte (niet gekookt) koffiemelk bij en laat de choco zo smelten.(5 min. laten staan)
Doe er wat vanille extract bij en meng alles door stevig te roeren met de garde. Laat de chocolade fudge nu 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
Ook lemon curd is trouwens erg lekker. Kan je ook zo in een glas kopen bij de jamafdeling.
Nutella trouwens ook.