wat is nou het beste merk multivitaminen? en is het verstandig om dit als aanvulling op je voeding te slikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste merk weet ik niet te beantwoorden. Maar ik kan je informeren dat indien je normaal eet en drinkt, dwz. afwisselend. Dan krijg je vanzelf alle nodige vitamines binnen. Een teveel aan vitamines is eerder schadelijk dan gezond. Zo moet je lichaam hard werken om het overtollige vitamine C af te scheiden. Deze duur betaalde vitamines spoel je vervolgens door het wc en belast je de natuur ook nog eens overbodig.

In sommige gevallen is het nodig multivitaminen als aanvulling op je voeding te nemen, maar als er geen reden voor is en je eet gezond en afwisselend, dan is het zonde van het geld. Solgar Omnium is een van de betere maar ook een van de duurste multivitamines. Vitaminecompleet levert vergelijkbare topkwaliteit voor minder dan een kwart van de prijs. Lees en vergelijk hier alles over multivitaminen: http://www.vitaminecompleet.nl/multivitamine/vergelijk.php?gclid=CNfL5cKuwaYCFQSEDgodOBvnGg

"Als" je voldoende eet, krijg je genoeg binnen. Dat is natuurlijk altijd waar. Maar in de praktijk lukt dat dus nog geen 2% kennelijk: http://www.plantina.nl/pagina/voedingssupplementen/ En zelfs die 2% nog niet genoeg: de Nederlandse landbouwgrond heeft bijv de laagste selenium-spiegel. Als het niet in de grond zit kan het ook niet in onze groente komen. Van structureel kleine tekorten word je weliswaar niet acuut ziek, maar of het slim is op lange termijn....? Plantina lijkt een goed merk, maar vergelijk vooral.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100