Waarom staat op de verpakking van brood uit de supermarkt altijd de afbakdatum en nooit de houdbaarheidsdatum?

Hoe weet je dan tot wanneer het brood nog eetbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan me ook voorstellen dat het mensen een prettig idee geeft dat het brood 'vers' is..

De afbakdatum moet er gewoon letterlijk op, en brood is eigenlijk standaard bedoeld om binnen een of twee dagen te eten. In de vriezer echter is het natuurlijk behoorlijk lang houdbaar. Normaliter betekent een productiedatum : ten minste houdbaar tot drie dagen na.... maar brood is voor die tijd vaak allang niet lekker meer. Al zijn er bepaalde soorten (wit) brood die wel een week lekker blijven. (Vast niet de gezondste). Brood droogt al vrij snel uit, wordt hard of er komt schimmel op. In dat laatste geval kun je het niet meer eten, maar oudbakken brood kun je nog prima roosteren of verwerken.

omdat de brood in de fabriek wordt gemaakt, en in de winkel wordt het pas afgebakken en dus klaar voor gebruik, denk ik. zoals je een brood invriest dan gaat hij langer mee dan dat je hem gewoon buiten zet of in de koelkast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100