volgens de etiquette is het onhoffelijk om elkaar voorafgaande van de maaltijd een "smakelijk eten"te wensen, wie weet er een leuk alternatief?.

volgens de etiquette is het ongepast elkaar "eet smakelijk"te wensen. dit omdat dan de mogelijkheid uitgesloten word dat iemand het eten wel eens niet lekker zou kunnen vinden. gezien niets zeggen ook zo ongezellig klinkt zou ik wel eens willen weten wat je dan wel kunt zeggen omdat de etiquette hier geen alternatief biedt.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Dat het u wel mogen bekomen"

Dat we er met zijn allen maar lekker van mogen genieten!

smakelijk eten kan maar zelf wens ik iedereen altijd succes (aangezien mn vriendin niet kan koken)

"Laten we maar gaan eten, anders wordt het koud"..., of "een aangename maaltijd" (bij laatstgenoemde laat je dan in t midden of t over t eten of over de sfeer gaat). En ook "tast toe" vind ik wel een goed alternatief.

"Aanvallen"!!!

Als je het volgens de etiquette wilt doen, zeg je geen ?eet smakelijk', ?bon appetit' of wat dan ook. Je moet ervan uitgaan dat het smaakt, een andere veronderstelling is een belediging voor de gastheer en/of -vrouw. Mocht je je daar niet prettig bij voelen moet je het doen zoals je zelf fijn vindt maar wijk je wel af van volgens de etiquette originele manier. Toegevoegd na 2 minuten: Sommige leestekens van de Blackberry worden hier niet herkend en worden vraagtekens. Sorry :-)

Het enige en juiste antwoord zie ik hier helaas niet staan. "Prettige maaltijd" Dit wordt gebruikt tot aan het koningshuis toe. M.v.g., Gert B. Toegevoegd na 1 dag: Ik ga het nog even verduidelijken. Bij het ministerie Ligt o.a. het blauwe boekje "Vormen, gebruiken en briefwisseling", daar wordt over het algemeen dankbaar gebruik van gemaakt door de ambtenaren. Ook zij worden wel eens geconfronteerd met een ongemakkelijke situatie op dit gebied. Toegevoegd na 1 dag: Vergeet ik nog te vermelden dat daar ook in staat, dat je als gastheer "Prettige maaltijd moet zeggen" na het gebed voor de maaltijd en "En goede bekomst" na het gebed na de maaltijd.

'Ik wens je een smakelijke maaltijd toe', zou je kunnen zeggen.

volgens mij heb je dit artikeltje gelezen, of niet http://www.beatrijs.com/smakelijk-eten/ zo niet dan staat hier wellicht iets nuttigs in.... aanvalluh! let's eat itadakimasu(=japans) bon appitit 'hopelijk smakelijk eten'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100