Waarom zit er verschil tussen pepermunt in de supermarkt voorverpakt en de plantjes die je kan kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt veel verschillende soorten munt. Pepermunt inderdaad, maar ook Marokkaanse munt, kruizemunt en nog veel meer. Pepermunt en Marokkaanse munt worden 't meest gebruikt als keukenkruid, maar de smaak tussen die twee is ook al behoorlijk verschillend. En dan maakt het ook nog uit hoeveel zon een plant heeft gehad, hoe lang de munt al in de verpakking heeft gezeten enz.

Pepermunt (Mentha piperita) is een plant die zeer geschikt is om pepermuntsnoep van te maken. De plant wordt verbouwd in Engeland, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten. De mentha piperita is ongeveer vijftig centimeter hoog en heeft een zachtgroene kleur. Als het tijd is voor de oogst worden de planten afgesneden. Daarna blijven ze nog een tijdje op het land liggen om te drogen. Deze plant heeft van zichzelf een kamferachtige smaak, maar na kruidenextractie ontstaat de typische pepermuntsmaak. Als de planten droog zijn worden ze in pakken naar de fabriek gebracht. Daar wordt uit de planten pepermuntolie gewonnen, het belangrijkste onderdeel van de pepermunt. De pepermuntbladeren worden in ketels gedaan, waarin stoom wordt geblazen. De stoom verhit de blaadjes, waardoor de pepermuntolie vrij komt. Na afkoeling van de stoom blijft de olie op het water drijven, omdat het lichter is dan water. Zo kan de olie gemakkelijk van het water worden gescheiden. Dit proces heet extractie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100