Kun je bepaald eten kleuren met kleurstof?

Ik wou als dat kon bijvoorbeeld paarse sushi of rode patat, of bijv. groene spaghetti maar is dat mogelijk met kleurstof? zoja hoedan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koken in bietenrood of met spinazie dat zijn wel de bekenste kleurstoffen die natuurlijk zijn, maar er zijn meer mogelijkheden, dat kun je lezen in de link: http://www.food-info.net/nl/colour/natcolour.htm Deze gaat over natuurlijke kleurstoffen, je kunt dit ook doen met chemische kleurstoffen. Toegevoegd na 1 minuut: Zeker met pasta lukt dit goed, maar ook de lichte groenten kun je hiermee kleuren. Maar ook vlees en vis kun je door marineren aparte kleuren geven.

Ik heb zelf een aantal kleurstoffen die ik bij een kookwinkel heb gehaald. Ze hadden daar meer kleuren dan je kan bedenken. Bij producten die goed vocht opnemen is het heel makkelijk om ze te kleuren, zoals rijst. As jij roze sushi wil maken hoef je alleen maar het water waar je ze in gaat koken rood te maken ( het komt er altijd iets lichter uit). Dit kan door middel van biet maar ook gewoon met wat kleurstof. Voorgemaakte pasta neemt de kleur van het kookvocht niet zo goed op, dus als je mooi gekleurde pasta wilt maken zul je zelf het deeg moeten maken, en de kleurstof door het deeg heenkneden. Dit gaat erg goed. Ik heb nog nooit mijn patat geprobeerd te kleuren maar als jij groene patatjes wilt hebben zou ik het al volgt proberen: snijd zelf frieten ( bijvoorbeeld bintjes , die zijn halfkruimig wat vanwege het zetmeelgehalte - lees suikergehalte- uitstekend zijn om te frituren maar ze vallen niet uit elkaar tijdens het koke of frituren), blancheer ze net beetgaar in je groene water ( zetmelen nemen juist veel vocht op tot 100 graden), droog ze op een theedoek en frituur ze. Ze zullen aan de buitenkant net zo bruin worden als anders maar aan de binnenkant wel enigszin groen. Maar je moet voorzichtig zijn met eten kleuren omdat de verkeerde kleuren braakneigingen kunnen opwekken bij mensen. Zoals groene patat waarschijnlijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100