bewaren nat gezouten vis

Hoe lang kan je nat gezouten verse vis eigenlijk bewaren zonder het in te vriezen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een haring is ook nat gezouten vis, en deze kun je mits goed afgedekt , op 4C max. 2 tot 3 dagen bewaren. Het ligt er ook aan hoe de vis gepekeld is. Indien je de natte vis onder droog zout bewaard zal de bewaartijd tot 3 weken kunnen zijn.Voor consumptie zal je de vis enige uren in schoon water moeten ontzouten. Ga je de vis daarna drogen zal het een bewaartijd tot 1 jaar hebben.

Het beste advies is om de vis te eten op de dag van aankoop. In de koelkast is de vis nog een dag houdbaar. De gewone koelkast is niet zo geschikt voor het bewaren van vis. Deze staat meestal afgesteld op zo'n 5° C en vis moet bewaard worden bij ongeveer 0° C met heel veel ijs om de lucht vochtig te houden. Toch is het mogelijk vis vrij lange tijd redelijk goed te houden wanneer u als volgt te werk gaat. Wikkel de vis(filets) in vershoud folie en leg hem in een ondiepe schaal en wikkel vervolgens de schaal in vershoud folie. Leg op het vershoud folie ijsblokjes en zet de schaal in het koudste gedeelte van de koelkast. Vis kan op de dag van aankoop ook worden ingevroren. Spoel de vis weer af met koud water en vries ze los van elkaar in. Verpak ze als ze goed zijn ingevroren in een diepvrieszak. Bewaar ze maximaal 2 à 3 maanden in de diepvries.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100