Hoe kan ik gedroogde sojabrokjes gebruiken?

Ik kook ze wel eens in bouillon en bak ze dan, maar er zijn vast veel meer mogelijkheden om ze te bereiden. Ik zoek dus tips om ze beter en lekkerder te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingrediënten 100 gram sojabrokjes 1 el olie 1 ui 3 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 1 blikje perziken op siroop 1 groentebouillontablet 2 tl sambal 4 el ketjap manis 3 el pindakaas Bereiden Kook de sojabrokjes in 15 minuten gaar. Laat uitlekken. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui. Pers er de knoflook boven uit en laat deze even meefruiten. Voeg de sojabrokjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de siroop van de perziken, het groentebouillontablet en 2 dl water toe en breng aan de kook. Voeg de sambal, ketjap en de pindakaas toe en roer goed door. Laat op een laag vuur eventjes pruttelen. Als de saus niet nat genoeg is, nog wat water toevoegen. Snijd de perziken in stukjes en voeg toe aan de saus. Laat nog even doorwarmen. Lekker met zilvervliesrijst. Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=15058 Hier nog 8 recepten: http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=sojabrokken&type=recept

ook wel gebruikt in de Indische keuken : tempeh

Bronnen:
http://www.vegatopia.com/vega/producten/ka...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100