Hoe zit het nu met een patatje oorlog?

Ik heb ooit eens in een krant gelezen dat dit verboden zou worden of niet toegestaan zou zijn. Weet niet meer exact wat er in dat artikel stond. Maar het is al lang geleden dat ik het gelezen heb, en de snackbar om de hoek verkoopt het nog steeds.

Mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet bij wet verboden. Zou het ook vergezocht vinden, om zoiets te willen gaan verbieden. De toevoeging oorlog is een verwijzing naar het slordige toevoegen van de ingrediënten, alsof het om een slagveld gaat. In België is een "Friet oorlog" trouwens friet met stoofvleessaus, mayonaise en ketchup. In den lande zie je wel bij sommige snackbars dat het patatje oorlog een andere naam heeft gekregen. Patatje vrede of friet feest zijn hier voorbeelden van. Deze namen zijn echter nooit goed aangeslagen en wekken verwarring bij de klanten. Daarom is patatje oorlog nog steeds de meest gebruikte naam voor het patatje met saté saus en mayo, of saté saus en curry ( evt ketchup) eventueel aangevuld met gesnipperde uitjes.

Het is wel in het nieuws geweest omdat het waarschijnlijk een slechte naam heeft. Ze wouden het dan ook verbieden maar het is niet gelukt dus nu mogen de snackbars het nog steeds verkopen.

Bronnen:
Nieuws

Ik kan mij dat artikel niet herinneren. Het zal wel net zoiets zijn dat je elk jaar leest dat het Sinterklaasfeest afgeschaft moet worden omdat het discriminerend is. Gewoon weer een stel idioten die iets roepen en de pers halen. Maar uiteindelijk waait het gewoon over. Bij mij kan je nog steeds een patatje oorlog kopen!

Ze wilden de patatje oorlog verbieden toen Irak Koeweit binnenviel uit medeleven met Koeweit : maar dat was alleen maar een voorstel . en het was aan je eigen of je het bleef verkopen ja of nee .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100