Zelf yoghurt maken: kunnen de bacteriën 'uitgeput' raken?

Ik maak zelf yoghurt. In de gebruiksaanwijzing van de yoghurtcultuur die ik de eerste keer gebruikt heb staat dat je daar ongeveer 15 keer yoghurt mee kan maken. Ik heb inmiddels al minstens 30 keer yoghurt gemaakt van dezelfde cultuur en dit werkt nogsteeds prima.
Mijn vraag is dus: gaat de werking van de bacterien op een gegeven moment achteruit en, zo ja, hoe merk je dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Melkzuurbacteriën zijn niet blijvend houdbaar maar ontaarden na een tijdje. Is het zo ver, dan zal je het duidelijk merken aan de yoghurt. het zal er anders uit gaan zien en de smaak zal anders zijn. Dit duidt erop dat er een nieuw vers ferment moet worden genomen.

Bronnen:
http://www.oocities.org/vinumcl/kaasbereiding.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100