Krijg je vaker de hik als je alcohol drinkt dan wanneer geen alcohol hebt gedronken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij dronkenschap komt vaker de hik voor. De hik is een onwillekeurige samentrekking van het middenrif. Dit betekent dat men er niets aan kan doen. Naar de connectie tussen het drinken van alcohol en de hik is weinig onderzoek gedaan. Men zou de hik kunnen krijgen omdat alcohol de maag en de slokdarm prikkelt en zo het middenrif activeert. Er zou ook een deel van hersenen en het zenuwstelsel onder invloed van alcohol het middenrif kunnen activeren. Maar over de precieze oorzaak is weinig bekend.

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

Hm.. in mijn ervaring niet. Ik kan me in ieder gvalniet herinneren ooit de hik te hebben gehad terwijl ik gedronken had.

Ik heb er nog nooit last van gehad dat ik de hik krijg als ik alcohol drink, wel dat ik last krijg van boertjes laten als ik bier drink. Misschien heb je aanleg voor hikken, of in ieder geval als je wat alcohol gedronken hebt.

De hik is een verstoring van je ademhaling, vooral bij dronkenschap treedt dit vaker op, het is een soort spasme van je keelspier. Heb zelf ook wel opgemerkt dat ik vaker de hik heb wanneer ik beschonken ben dan normaal.

ik denk niet dat dat meteen door de drank komt. maar ik denk dat je eerder de hik krijgt als je heel snel drinkt

Nog nooit van gehoord. Er zijn wel mensen die vaak de hik hebben maar dat heeft niet met alcohol te maken.

Volgens mij ontstaat die hik door veel koolzuur in de drank. Met alcohol valt dat nog wel mee.

Ja meer alcohol, meer kans op hikken... Alles ontspant, dus ook prikkels en reflexen komen beter door, dus meer alcohol meer kans op hikken...

Alcoholgebruik kan één van de uitlokkende factoren van de hik zijn, zowel bij kortdurende hik als chronische hik, maar in de meeste gevallen is er geen aanwijsbare oorzaak. Onderzoekers van de Universiteit van Calgary stellen voor dat de hik een evolutionair overblijfsel is van onze vroegere amfibie-ademhaling; amfibieën als kikkers slikken lucht en water via een simpele motorreflex vergelijkbaar met onze hik. Voor meer informatie: zie bronnen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hik
http://www.medicinfo.nl/%7B8689e437-2346-4...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100