Wat is het verschil met koken tussen keramische pannen en andere pannen?

zie de vraag.

Toegevoegd na 3 minuten:
andere pannen = pannen van andere materialen zoals bijvoorbeeld RVS of gietijzer.

Toegevoegd na 20 minuten:
Wat ik eigenlijk zoek is het antwoord van iemand met PERSOONLIJKE ERVARING.
In het antwoord staat een gekopieerd stukje van een site, ja dat feitelijk.

Toegevoegd na 5 dagen:
Hartelijk dank allemaal voor de antwoorden en reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen: Je gebruikt minder vet/boter omdat er bijna niks aan de bodem blijft plakken. De pan kan heel heet worden dus schroeit vlees beter dicht. Omeletten zijn makkelijker om te draaien omdat er bijna niks aan de bodem blijft hangen. Nadelen: Als je de pan te heet maakt, steek je de steel in de fik (ja, is mij echt gebeurd met de goedkope nepperds) De keramische laag verslijt (is mijn ervaring met goedkope nepperds)

Voordelen van een keramisch pan: Kan zonder problemen tot 450 graden worden verhit. Er komen geen giftige stoffen vrij. De pan is voorzien van een gladde laag waardoor geen olie of boter nodig is. De pan is heel makkelijk schoon te maken. De productie van deze pan is minder schadelijk voor het milieu. Geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, inductie en elektrisch. Nadelen van een keramische pan: Keramiek kan gaan scheuren. De pan blijft lang heet.

Bronnen:
http://plazilla.com/mijn-ervaring-met-pann...

Ik gebruik alleen een keramische koekenpan in plaats van een koekenpan met tefal bodem. Mijn ervaring is dat je wel kunt volstaan met minder vet of olie te gebruiken maar zeker niet zonder kunt omdat het voedsel dan wel degelijk aanbrandt. Verder vind ik de gladde bodem heel erg prettig zowel met het bereiden van voedsel als met het afwassen. Ik gebruik ook kunststof of houten spatels hoewel dat eigenlijk niet hoeft omdat de keramische laag veel harder is dan tefal en niet of veel minder gauw last van krassen heeft. En erg belangrijk er komen geen deeltjes los zoals bij tefalpannen op den duur toch altijd wel het geval is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100