Mag een supermarkt mij shandy weigeren?

Ik ben 14 en koop wel eens shandy tot nu toe kreeg ik het altijd mee tot nu toe. Terwijl shandy officieel onder frisdrank valt en er maar 0,4 % in zit en er zit soms zelfs meer in andere producten die ik wel mee krijg dus mogen ze het wel weigeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Supermarkt mag je dat niet weigeren. Shandy valt wettelijk niet onder alcoholhoudende dranken omdat het alcoholpercentage onder 0,1% ligt. Het kan in principe aan jongeren en kinderen onder de 16 verkocht worden.

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

Ze moeten wel weigeren, want het is strafbaar 14-jarigen alcoholische drankjes te verkopen, ook al zit er nog zo weinig in. Toegevoegd na 4 dagen: Het antwoord van WimuitDelft is goed, namelijk dat shandy niet onder de alcoholhoudende dranken valt, dus dat het wel in de supermarkt aan minderjarigen verkocht mag worden, omdat het alcoholpercentage onder de 1% zit. Het antwoord is de vinden op de site van het Trimbos-instituut, het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg, betrouwbaar dus. Excuses voor ons foutieve uitgangspunt dat shandy onder de alcoholhoudende dranken zou vallen.

Bronnen:
http://www.supermarkt.nl/ik-wil-meer-weten...

Uit de ervaring: ik werk achter de kassa bij albert heijn. En bij elk drankje met alcohol geeft de computer een melding. Bij shandy geeft de computer deze melding niet en zou ik het dus gewoon aan je moeten verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100