Hoe krijgen ze een Maltesers zo mooi rond, zonder vlakken in de chocolade?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij dat een machine mooi ronde bolletjes kan maken. Dit wordt krokant en gaat daarna de chocolademachine in. Er zullen echt geen mensen zijn die al die bolletjes met de hand draaien.

Nadat de bolletjes van de kern (die zo zijn geperst en dus mooi rond) in een bad van vloeibare warme chocola zijn gegaan, worden ze eruit geschept en al rollend afgekoeld. Hierdoor krijgt de chocolade geen kans om uit te zakken voordat het hard is geworden en hou je dus de mooie ronde vorm van de geperste kern.

een machine laat ze draaien waardoor ze zo mooi rond worden. geen idee hoe dit heet zoek op google

Gebeurt in een soort centrifuge.

ik denk dat dit gebeurt op deze manier: dat ze door een chocobad gaan. daarvoor gebruiken ze van die sneldrogende chocola denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100