Ik heb gister boodschappen gedaan en de kip voor op brood per ongeluk buiten de koelkast gelaten , kan ik dat nu nog eten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Jahoor, overkomt mij ook wel ens. Als hij nog goed ruikt, en dat zal vast wel na 1 ncht, niets aan de hand

Nee, dat zou ik niet doen, op de verpakking staat waarschijnlijk dat je het in de koelkast moet bewaren, dat moet je dan ook doen, het voedingscentrum zegt er het volgende over, welliswaar gaat dit erover , als de koelkast door stroomstoring uitvalt, maar komt op hetzelfde neer: Boven een temperatuur van ongeveer 10 °C is het veiligheidshalve beter om alles uit de koelkast weg te gooien, met uitzondering van ongeopende flessen en pakken sap. Als het dus in jouw keuken koeler is dan 11 graden, wat me zeer onwaarschijnlijk lijkt, dan kun je het beter weggooien, neem zeker met kinderen en bejaarden geen risico, die zijn nog gevoeliger voor besmettingen.

Bronnen:
www.voedingscentrum.nl

Als je de kachel op dat moment aan had zou ik het niet doen. Kip is een product wat gauw besmet raakt(salmonella bacterie) Gewoon wat kaas op je brood doen en morgen (of wanneer dan ook) nieuwe kip kopen. Voorkomen is betere dan genezen. mvg.Gajero

Ik wil nog even toevoegen aan het zinvolle antwoord van crea dat het goed ruiken en goed smaken niets zegt. Bacteriën die voor voedselvergiftiging zorgen kunnen volkomen reuk- en smaakloos zijn. Dit heb ik moeten leren tijdens mijn opleiding voedingsleer. En verder heb ik zelf in mijn leven 5 keer vrij grote voedselvergiftiging gehad. En dat is altijd geweest van voedsel dat er nog goed uit zag en prima smaakte. Vier keer was dit dus gekocht eten en klaargemaakt was bij andere instanties (restaurant, viskraam, patatkraam), die blijkbaar niet zorgvuldig met het voedsel zijn omgegaan.

Ja, ik zou dat nog gewoon eten. En waarom niet? Het bederft heus niet in een dag. Vroeger had men geen koelkast en bovendien geen conserveringsmiddelen. Dus als de verpakking nog dicht is dan is er niets aan de hand. Ik laat zo vaak dingen een dag buiten de koelkast staan. Nooit ergens ziek van geworden. Dit soort angsten en elkaar gek maken en die rare datums op verpakkingen, dat zorgt er allemaal voor dat wij in Nedeland veel te veel voedsel zo maar weggooien. Iedere Nederlander gooit jaarlijks 50 kilo (155 euro) voedsel weg. Dat betreft goed eetbaar voedsel en geen afval zoals schillen en botjes. Dat is zonde, want u gooit niet alleen geld weg maar ook energie. Voedselverspilling is energieverspilling. Eten is geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt. Dat kost allemaal energie, die u verspilt als u eten weggooit. Jaarlijks gooien alle huishoudens samen 800 miljoen kilo voedsel weg. Dit zijn 100.000 vuilniswagens vol goed voedsel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100