Waarom denken zoveel mensen dat aspartaam slecht voor de gezondheid is terwijl het gewoon uit twee aan elkaar gekoppelde aminozuren bestaat ?

Het lijkt me het toppunt van onschuldigheid. Twee aminozuurgroepen aan elkaar gekoppeld. Alle eiwitten bestaan uit aminozuurgroepen. Toch heeft aspartaam een beruchte naam . Hoe komt dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt door onderstaande info.. http://www.aspartaam.com/

Een chemische substantie heeft volstrekt andere eigenschappen dan de onderdelen waaruit deze is opgebouwd. Zo heeft keukenzout niet de eigenschappen van natrium en chloor waar het uit opgebouwd is. Toegevoegd na 30 minuten: Aspartaam is waarschijnlijk een onschuldig stofje. "Van alle zoetjes die er op de markt zijn, is aspartaam verreweg de veiligste" Ik raad je aan om dit artikel te lezen:

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/aspartaam.html

Zie ook dit artikel: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/15540-het-gevaar-van-aspartaam.html En dit: http://www.rudolfdewit.com/aspartaam.html

Fabrikanten houden zich niet voor niets aan de wettelijk toegestane hoeveelheid van o.a. deze toevoeging aan voedsel. De industrie onderkent dus wel een zeker gevaar. Een bezwaar tegen de normstelling op zich daarbij is dat deze altijd uitgaan van gezonde volwassen personen met een zeker gewicht. Hoeveel een ziekelijk kind hebben mag ervan, of een zwangere vrouw, een bejaarde enzovoorts is nergens te vinden. Toch is het merendeel van de bevolking niet dat gemiddelde. Bovendien is het produkt aspartaam zonder een onderzoek naar de lange termijn gevolgen op de markt gebracht.

De natuurarts waar ik kom, zegt , het is een kankerverwekkende stof, geen idee waarom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100