Hoe krijg je, zonder dure apparatuur, het meeste sap uit bijvoorbeeld 1 limoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

@robjuhk Voordat je begint met persen is het tussen je handen rollen van een vrucht een al heel lang beproefde methode die werkt bij bijvoorbeeld sinasappelen. Advies : heen en weer rollen tussen je handen. Succes.

Gewoon met zo'n simpele plastic fruitpers. ('k Zet er zo dadelijk nog even een afbeelding bij, dan is helemaal duidelijk wat ik bedoel). Dan verspil je geen drup, en het vruchtvlees kan je ook nog gebruiken.

De limoen doorsnijden en de twee helften flink uitknijpen. Maar voor een paar euro zijn er simpele plastic citruspersen te koop. Kijk eens bij de Blokker of Marskramer of andere winkel voor huishoudelijke artikelen.

Voordat je de limoen gaat doorsnijden en uitpersen op een gewoon citroenpersje, moet je de limoen eerst 5 seconden in een magnetron op hoge stand even licht verwarmen. Dan krijg je bij het persen een optimaal resultaat.

Voordat je de limoen uitperst met een simpele citruspers, moet je de limoen eerst in heet water leggen en als je daarna de limoen licht drukkend over een werkvlak rolt kun je meer sap uit een limoen persen. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.verseoogst.nl/producten/citroen

Je snijd de limoen door de helft en drukt met de hand de 1/2 uit. hoe sterker je bent hoe meer sap je eruit krijgt.

Ik doe dat altijd met een vork. De vork prik je in de een helft van je limoen, daarna knijp en draai je, met de vork in de limoen, rond. Hier moet je wat handigheid in krijgen, de eerste keren zijn het lastigst. De vork is in de vaatwasser te plaatsen, dat kun je niet van elke citroenpers zeggen. Ook hoef je dan niet het zeefje uit te peuteren. De vorkmethode is voor sap met vruchtvlees, als je dat niet wilt moet je boven een zeef persen.

Limoen door midden snijden en met de hand geheel leeg knijpen. Doormidden snijden en tussen twee borden (soep) de helften pletten.

De vrucht in kwestie tussen twee plastic (brood)plankjes pletten dmv bankschroef en het sap opvangen. Alternatieve optie die iets minder oplevert: Pellen, pureren daarna zeven/filteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100