Wat is de wittige aanslag die op chocolade wordt gevormd wanneer deze enkele maanden oud is?

En hoe komt deze tot stand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chocolade bevat cacaovet, wanneer de chocolade te warm wordt wordt dit vet vloeibaar en komt aan de oppervlakte . Omdat vet wit is blijft er een witte aanslag op het oppervlakte van je reep achter. Deze witte aanslag is ongevaarlijk en je proeft het niet. Het ligt niet aan hoe oud de chocolade is. Het kan ook gebeuren met pas gekochte chocolade als je die te warm bewaard.

Bronnen:
Als banketbakker heb ik dit op school geleerd.

Die witte aanslag heet vetbloem. Het is een ongevaarlijke, chemische verandering in het vet in de chocola waardoor dit vet kristalliseert aan de oppervlakte.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/choco...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100