hoe heet deze duitse lekkernij/half brood?

ik woon nu al een tijdje in duitsland en ik zie bij bijna elke bakkerij (en ook in de supermarkt) deze koek liggen, koek of brood is moeilijk te zeggen, volgens mij is de onderkant van brood maar zit er een laag knapperige korst over en dan nog wat poedersuiker/ glazuur. het is ongeveer rond maar heeft veel uitsteeksels van de knapperige korst.
het had een vrij grappige naam, iets in de richting van schroedel strudel, of schreudel trodel, maar ik kan het niet terug vinden,

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je misschien Butterkuchen? (Lijkt trouwens totaal niet op de Hollandse boterkoek.) Het is een soort gistdeeg (kan ook zonder gist) met daarover vlokjes boter, suiker en geschaafde amandelen. Wordt volgens mij meestal op een vierkante bakplaat gebakken. Iedere bakker in Duitsland verkoopt het en vermoedelijk ook de supermarkten. Je hebt ook Butterkuchen mit Streusel en gevulde Butterkuchen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100