Meloen met gerookte ham of soepstengels omwikkeld met rauwe ham.
Nacho chips of dorito's met guacamole dipsaus,
Guacamole; Avocado pureren,vermengen met; fijngesnipperd uitje, heel fijn gesneden tomaat, fijngehakt groen chilipepertje, verse fijngehakte korianderblaadjes, naar smaak kruiden met zout en limoensap.
Niet van tevoren maken omdat avocado verkleurt.
Empanada's;
Deeg maken van 250 gr. zelfrijzend bakmeel, beetje zout,
75 gr. plantaardige margarine, 1 ei en een beetje water om het soepel te maken. Uitrollen, met een glas rondjes uitsteken. Vulling maken van;
ui, knoflook,paprika, mais,champignons, courgette etc.( gewoon mengen wat je lekker lijkt)
Hoopjes hiervan in het mdden van het deegrondje leggen
en 1 rand van de helft met wat water nat maken en dichtvouwen. Met een vork of je duim de rand vast plakken
15-20 min. bakken op 200 graden C.
Gevulde eitjes;
Hardgekookte eitjes pellen, halveren, dooier eruit en prakken, mengen met mayo,bieslook, zout, peper, kruiden naar smaak. Halve eitjes hiermee vullen.
Gehakt mengen met fijngesnipperde ui, knoflook, zout, peper, provencaalse kruiden. Balletjes draaien en bakken.
in een schaal doen en kort voor het serveren even warmen in de magnetron.
Stokbrood met tapenade;
Meng zongedroogde tomaat met fijngehakte olijven, gesnipperd sjalotje, t. knoflook. Doe er olijfolie, tijm, peper,
beetje cognac en gehakte cashewnoten door.
Groenten met dip;
komkommer, wortel, bleekselderij, paprika dippen in knoflook saus; Mayo, beetje water, veel versgem. peper,
verse peterselie en geperste knoflook.
Zo hoef je niets speciaal te maken alleen voor haar, want dit lusten ze allemaal wel.