Wat is het verschil tussen mossels en oesters?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oesters bevatten meer 'vlees', hebben een onregelmatigere buitenkant en bewegen vrijer. Ze hebben veel en veel vaker parels dan mossels. Ze kunnen rauw gegeten worden. Ze hebben een ovalere schaal. Mossels hebben een gladde buitenkant en zitten vaker vast aan rotsen. De kans op een parel is heel erg klein maar het komt voor. Ze moeten gekookt gegeten worden. Ze hebben een meer 'oblong' vorm.

Bronnen:
http://www.differencebetween.net/science/n...

Het zijn allebei weekdieren met een schelp, maar het zijn beide verschillende soorten met verschillende kenmerken. En ze smaken ook heel anders. Toegevoegd na 8 minuten: Mossel (Mytilus edulis) Langwerpige, blauwpaarse schelp. Heeft geen sifon, hecht zich aan voorwerpen of stenen via draden aan de schelp en kan hierdoor in ruw/ bewegend water voorkomen, o.a. rond Nederland. Oester (Ostrea edulis) Heeft een platte schelp, vaak dik (vooral bij de Japanse) en onregelmatig van vorm. Kleur is wit of grijs. Komt voor in de zee rond Nederland, al zijn de natuurlijke weggevist en vervangen door de Japanse soort die waarschijnlijk met boten zijn meegekomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_oester
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mossel_(weekdier)

Mosselen ; schelpdier met 2 zwarte schelpen, waarvan de binnenkant paarsblauw gekleurd is. Mosselen moeten levend gekocht zijn en dat ze nog leven zie je doordat de schelpen gesloten zijn. Zijn de schelpen geopend of kapot en gaan ze niet dicht na een tik erop te hebben gegeven, zijn ze dood en moet je ze weggooien. Mosselen moeten echt levend gekookt worden. Oesters; schelpdier dat leeft in een tweedelige gekartelde schelp waarvan een helft plat is en de andere wat boller staat. je eet of koopt ze het beste van november tot maart. Oesters koop je ook altijd levend. Ze worden rauw geserveerd in de schelp, op ijs met partjes citroen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100