Waarom is er altijd chocolade onderin een IJshoorntje?

Altijd als ik een voorverpakte slagroomijs-hoorntjes eet, ook al is de smaak aardbei of iets wat niet chocolade is, is er toch altijd onderin het hoorntje chocolade. Waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HA! dat was een foutje... De intentie was: De Italiaanse IJsmaker Spica ontwikkelde de voorloper van de Cornetto in 1959. Toen Unilever in 1962 bij Spica op bezoek ging was men zo enthousiast dat de Italiaanse ijsproducent direct werd overgenomen. Het voornemen was om de ijshoorn met vanilleroomijs succesvol door te ontwikkelen voor massaproductie. De aanpak was Pas in 1985 werd de Cornetto zoals wij die nu kennen op de markt gebracht; een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanilleroomijs in een oubliehoorn, overgoten met chocoladesaus en bestrooid met stukjes hazelnoot, en….. een onbedoeld chocolade puntje onderin de ijshoorn. Unilever besteedde jaren aan onderzoek en aanzienlijke investeringen om het productieproces aan te passen en het probleem van de chocoladepunt op te lossen. Het resultaat was: En dat lukte! De vernieuwde hoorn, met een krokante obliepunt zonder chocolade werd met trots gelanceerd. De consument echter, reageerde teleurgesteld. Die chocoladepunt was nu juist de extra traktatie bij de laatste hap. Het leermoment was De verkoop daalde en er kwamen talloze klachten binnen. Unilever besloot, alle onderzoek en investeringen ten spijt, om de chocoladepunt weer toe te voegen… dit vergde wederom een aanzienlijke aanpassing van de machines. Verder: De Cornetto staat in veel landen als jaren in de top 5 van de best verkopende ijsjes.

Bronnen:
http://www.briljantemislukkingen.nl/NL/mis...

Omdat het ijs sneller smelt dan de chocolade. Indien de chocolade daar niet zat, liep je met een lekkend ijsje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100